Recent nieuws

Verplichte stortingslimiet: maximaal 500 EUR per week

6-apr-2020

Als speler mag u per week maximaal 500 euro opladen op uw online speelrekeningen. Deze limiet geldt per ...

Lees meer

Nieuwe Voorzitter Kansspelcommissie

3-apr-2020

Op 1 april 2020 nam mevrouw Magali Clavie het roer van de Kansspelcommissie over van de heer Etienne Marique. Zij is ...

Lees meer

Kansspelen in tijden van corona

2-apr-2020

Bescherming van de spelers is in de huidige coronacrisis meer dan ooit van belang. De Kansspelcommissie is zich ervan bewust dat veel mensen dezer dagen ...

Lees meer

Welkom

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

De Kansspelcommissie is ook actief op de sociale media. Volg ons gerust op Facebook en Twitter!

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota's voor de sector

Informatieve nota

19-feb-2020

Informatieve nota

22-jan-2020

Informatieve nota

11-dec-2019

Kalender