Recent nieuws

Always Play Legally

6-mei-2021

Van 26 april tot 11 juni lanceert de Kansspelcommissie de preventiecampagne Always Play Legally om spelers te wijzen op het verschil tussen legale en illegale goksites.

Meer informatie op www.alwaysplaylegally.be.

Speel altijd met mate en wees voorzichtig!

Lees meer

Update Coronavirus: De langverwachte heropening van de terrassen betekent niet de heropening van de bingotoestellen!

6-mei-2021

We verwijzen naar de officiële informatie van de Federale Overheid over de regels voor de buitenterrassen ...

Lees meer

Brochure uitsluiting van kansspelen bedoeld voor professionals - Mei 2021

3-mei-2021

In het kader van uw beroep ontmoet u misschien mensen voor wie gokken een probleem is geworden, momenteel aan het worden is of binnenkort waarschijnlijk zal worden. Er zijn verschillende ...

Lees meer

Welkom

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

De Kansspelcommissie is ook actief op de sociale media. Volg ons gerust op Facebook en Twitter!

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota's voor de sector

Kalender